Cursus Vrij Schilderen


Iedereen kan schilderen.
Tijdens deze cursus kom je tot de ontdekking dat iedereen kan schilderen. Zelfs mensen die nog nooit een kwast hebben vast gehad staan vaak versteld van zichzelf. Ook wordt je gemotiveerd door de anderen en op ideeën gebracht, voor de keuze van jouw onderwerp en de manier waarop je kunt werken. Ik zal je ook stimuleren om bepaalde uitdagingen aan te gaan. We schilderen op rustgevende muziek.

schilderen2

Vrij schilderen.
Het doel is vrij schilderen naar eigen tempo, op eigen niveau en met wederzijds respect voor elkaar en elkanders werk. Deze cursus is geschikt voor beginners zowel als voor gevorderden. Iedereen wordt persoonlijk begeleid bij het schilderen. Je kunt je eigen onderwerp kiezen, de een wil wat naschilderen en de ander werkt vanuit eigen intuïtie. Er zijn inspiratiemappen aanwezig van waaruit je ideeën kunt opdoen.

Wekelijkse lessen.
In het begin van het jaar en na de zomervakantie start er telkens weer een nieuwe cursus, waar je je voor in kunt schrijven. De lessen duren twee en een half uur en er zitten over het algemeen 7 mensen in een groep. Kun je een keer niet komen dan kan je de les inhalen op andere tijden dat er les gegeven wordt. Aan het einde van het seizoen worden er evaluaties gehouden, waarbij we ieders werk en de vooruitgang bekijken met elkaar, en in het voorjaar gaan we vaak een dag buitenschilderen.

Workshops
Het volgen van een workshop is ook een mogelijkheid, indien je zelf een groep mensen hebt samengesteld. Dit kan je doen met mensen die al vaker of nog nooit geschilderd hebben. Deze workshops kunnen georganiseerd worden als familie-, vrienden, of zakenuitje. Het kan evt. ook inclusief materiaal. Hier geldt een maximum van 8 mensen.
Mogelijkheden voor workshops zijn:
- Schilderen algemeen
- Structuur
- Abstract
- Collage
- Grisaille
- Kleurenleer
- Modeltekenen met rietpen
- Taoistisch schilderen (intuitief)

Tijden & Prijzen • Cursustijden:
  Woensdagochtend 9.00 t/m 11.30 uur
  Woensdagmiddag 13.30 t/m 16.00 uur
  Donderdagochtend 9.00 t/m 11.30 uur
  Donderdagavond 19.30 uur t/m 22.00 uur

  Cursusprijs:
  De cursus kost € 15,50 per les incl. koffie en thee.
  De lessen worden per seizoen vooruit betaald.